ERVARINGEN VOEDINGSADVIES

Ervaringsverhalen

Aly

"Zo’n anderhalf jaar geleden kreeg ik voedingsadvies van Mevr. Noteboom. Het was een advies i.v.m. P.D.S. ( prikkelbaar darm syndroom).

Het 5 elementen voedingsadvies verhielp een aantal klachten en ik voelde mij daardoor een stuk beter. Ook ging het slapen beter. Af en toe wijk ik af van het dieet en eet ik weer “gewoon”. Toch kom ik regelmatig weer bij het 5 elementendieet terug om reden dat ik mij dan toch beter voel en bewuster eet.

Mevr. Noteboom heeft mij zeer goed advies gegeven en niets opgedrongen, daarom durf ik haar en het dieet zeker aan te bevelen."

Rick

"Ik ben naar Yvonne gegaan omdat ik darmklachten had. Denk aan een opgeblazen gevoel. Volgens de huisarts was het prikkelbaar darm syndroom (PDS). Ik had hier al jaren last van en heb van alles geprobeerd. Gezond eten als veel groenten, niet teveel suikers of vetten, voldoende vitaminen en mineralen, voldoende vezels etc. toch bleef ik last houden, ik besloot iets nieuws te proberen.

Gedurende de intake kon ik mijn klachten voorleggen en werd er goed geluisterd. Vervolgens heb ik een uitgebreide vragenlijst ingevuld over mijn eet en leefgewoonten. Nu sport ik bijvoorbeeld regelmatig en let daarbij ook op voldoende inname van eiwitten voor spierherstel. Die eiwitten haalde ik met name uit zuivelproducten. Nu bleek dat mijn klachten juist mede veroorzaakt werden door zuivelproducten. Ik heb mijn voedingspatroon aangepast en voelde na een week of 2 al de verschillen. Geen opgeblazen gevoel en betere ontlasting. Na een week of 6 had ik nog een afspraak met Yvonne om te kijken hoe het ging. Ik kreeg nog een paar laatste tips en heb inmiddels een voedingspatroon gevonden dat bij mij past. Geen strikt dieet of zoiets, ik weet gewoon waar mijn lichaam goed op reageert. Een waardevol inzicht."