CHI NENG QIGONG ERVARINGEN

Ervaringsverhalen

Anneke

"Lessen in kleine groepjes. Duidelijke uitleg over het doel van de oefening. Fijne oefeningen, naar eigen kunnen uit te voeren. Na de les een rustig hoofd en een energiek krachtig lijf."

Marjolein

"Dankzij de lessen van Yvonne ben ik een enthousiaste beoefenaar van Chi Neng Qigong geworden. Voor mij betekent Chi Neng Qigong dat ik me ontspan en de dagelijkse beslommeringen verdwenen zijn.

Ik blijk in de lessen meer te kunnen dan ik dacht: dieper te ontspannen, meer te kunnen ervaren en voelen. Ook onbewuste, in mijn lichaam vastgelegde emoties komen in deze lessen los. Fijn is het , dat Yvonne nooit vraagt wát er los komt en ik geen achterliggende emoties hoef te benoemen of te analyseren. Dat doet bij Chi Neng niet ter zake.

Mijn lichaam krijgt langzaam een steeds betere houding. Als ik toch nog eens pijn in mijn rug heb, heb ik de beschikking over een stel oefeningen die dat kunnen verhelpen. "

Jacqueline

"In mij ervaring is Yvonne van “top tot teen” Chi Neng Qigong. Sinds 2019 volg ik haar lessen, die heel gevarieerd zijn. Met veel diepgang, informatie, tips en haar rust een mooie ontdekkingsreis. Het brengt me veel in lichaam en geest. Aandacht begint bij jezelf!"

Marie-José

"Nu ruim 6 jaar geleden maakte ik kennis met Yvonne, daarmee ook met Chi Neng Qigong. Ik verkeerde in een pijnlijk lichaam en geest. Bij een praatgroep voor nabestaanden die hun partner aan kanker hadden verloren werd in dat huis ook Chi Neng Qigong aangeboden. Met wat aarzeling bezocht ik Yvonne’s 1ste les. Wat moest ik verwachten? Mijn leven was “verwoest”. Het missen van mijn man en vele andere dierbaren die om mij heen waren weggevallen hadden vele littekens achtergelaten. De eerste lessen vielen me ondanks de milde bewegingen, fysiek zwaar. Maar al snel kwam daar dat fijne gevoel van bij mezelf komen, en kwam er een soort van rust over mij heen. De energie in mijn lijf begon weer te stromen en zonder dat ik verdrietig was begonnen er ook tranen te vloeien. Yvonne legde uit dat dit de Qi was die vrijkwam. De momenten wanneer ik lichamelijk de oefening niet kan doen, heb ik geleerd dat dit ook zittend kan; je visualiseert de oefening. Ik kwam los, los van alles wat me ziek en verdrietig maakte.

Inmiddels volg ik de lessen bij haar aan huis met veel innerlijke en uiterlijke vreugde. Yvonne is een goede coach en een bevlogen gepassioneerde leraar. Mede daardoor heb ik geleerd om te voelen en bij mezelf te blijven, mezelf te voeden met dit innerlijke gevoel van thuiskomen.

Een tevreden leerling, Marie-José."